AirWatch Rugged

Wat is een rugged device?

In tegenstelling tot de smart devices die vaak op de eindgebruiker georiënteerd zijn, is een rugged device dat niet. Het beheer van het apparaat is er op gericht om het werkend te maken en te houden. De fabrikanten maken dat mogelijk door specifieke “services” te installeren op het apparaat. Fabrikanten van rugged devices zijn o.a. Honeywell, Zebra en Panasonic. De term “rugged” wordt ook gebruikt voor verstevigde versies van bijvoorbeeld een laptop, maar als hierop een normale versie van het besturingssysteem draait is dit vanuit AirWatch gezien geen rugged device.

Waar kom je deze devices tegen?

Waarschijnlijk vaker dan je denkt. Om een aantal voorbeelden te noemen; het zelf boodschappen scannen in de supermarkt, het tekenen van een pakketje van Bol.com, een terminal op een heftruck, en die vervelende mensen aan de deur die je een nieuw energiecontract willen aansmeren.

Hoe beheer je deze vanuit AirWatch?

Met AirWatch kunnen we de installatie volledig “silent” uitvoeren. Geen popups, geen toestemming vereist. Zodoende is het inzetten van Rugged devices een fluitje van een cent. Stuur het defecte apparaat terug, ontvang een nieuw exemplaar, scan een speciale barcode en AirWatch doet de rest!

Binnen AirWatch gebruiken we normaal gesproken smartgroups en profielen om instellingen toe te kennen. Bij deze rugged devices gebruiken we packages, applications en conditions. Hierbij worden ook ftp-servers gebruikt als relay van pakketten. Kortom een hele andere manier van benaderen!

 

In mijn presentatie tijdens de vEUC Techcon zal ik dieper in gaan op deze deployment!