Horizon Cloud Best Practices

Wat is Horizon Cloud

Onderdeel van de Horizon Familie is Horizon Cloud. Horizon Cloud, de opvolger van Horizon Air is, in tegenstelling van wat veel mensen verwachten, een compleet ander platform dan Horizon Enterprise (View).

Horizon Cloud is gebaseerd op het voormalige “Desktone” platform en enkele jaren terug door VMware gekocht. Het is ontwikkeld voor echte multi-tenant omgevingen en wordt zodoende door VMware gebruikt om een Desktop as a Service (DaaS) oplossing aan te bieden. Inmiddels in het platform in verschillende vormen beschikbaar zoals, Horizon Cloud “On Premise”, “Hosted” en de nieuwste variant “on Microsoft Azure”.

Wat zijn nu precies de verschillen? Wanneer kies je voor welke oplossing? In de praktijk blijkt vaak dat er meer komt kijken bij een DaaS implementatie dan sommige klanten in eerste instantie verwachten. Het simpelweg afnemen van een DaaS dienst levert je nog niet de “Business Enabled” desktop op die nodig is voor de eindgebruikers. Onderwerpen waar we goed over na moeten denken zijn o.a. Connectiviteit met de backend, Anti-Virus, Image Management, Applicatie Management etc. Welke keuzes moeten we maken? En hoe zorg ik dat ik een “First time Right” implementatie krijg voor Horizon Cloud?

Aan het einde van mijn sessie ben je bekend met de verschillende concepten en vertel ik je hoe je op een succesvolle manier Horizon Cloud Hosted kunt gaan implementeren. Bovendien weet je welke mogelijkheden er zijn met Horizon Cloud Hosted en wat de verschillende Best Practices zijn.