Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/veuctechcon.nl/public_html/wp-content/plugins/post-grid/includes/post-grid-layout-elements.php on line 2907

Met veel trots kunnen wij vandaag bekend maken dat niemand minder dan VMware's Vice President End-User Computing EMEA, Duncan Greenwood, de dag zal aftrappen met de eerste keynote. Duncan leid de EUC practice binnen Europa en zal de zaal voorzien van een inspirerende keynote over de Digital Workspace.

Heb je je al ingeschreven voor vEUC TechCon op 28 juni 2018? Zo niet, wacht dan niet te lang en schrijf je hier in!

Vandaag kunnen we met heel veel trots bekend maken dat VMware's nieuwste Chief Technologist, Brian Madden, ons evenement op 28 juni komt bezoeken. Hij zal één van de keynotes voor zijn rekening nemen.

Brian is één van de bekendste gezichten in de wereld van End-User Computing en de oprichter van zijn brianmadden.com platform en bijbehorende BriForum (inmiddels bekend als GeekOut365). Hij is inmens populair in de EUC community en we voelen ons dan ook zeer vereerd dat hij ons evenement zal verrijken met zijn visie op de digitale werkplek.

Zorg ervoor dat je je vandaag nog registreerd om te voorkomen dat je er niet bij kunt zijn. Het evenement was afgelopen jaar ruim voor van tevoren uitverkocht en vol is vol.

Je kunt je registreren door op deze link te klikken.

We zijn weer terug! Na een succesvolle editie in 2017 (welke beloond is met een VMware Nederland award), is onze enthausiasme er niet minder op geworden om terug te komen met een tweede editie van HET Nederlandse VMware End-User Computing event genaamd vEUC TechCon.

We hebben naar jullie feedback geluisterd en deze gebruikt om na te denken over een evenement dat nog beter aansluit bij jullie wensen. Dit betekent dat we wat zaken anders gaan doen, maar daarover later zeker meer! Het eerste wat we wel kunnen melden, is een nieuwe datum. De tweede editie van vEUC TechCon zal worden georganiseerd op 28 juni 2018.

Daarnaast hebben we ook een locatie gevonden welke beter bereikbaar is voor reizigers met het OV. Dit jaar zal vEUC TechCon plaatsvinden in Mediaplaza, Utrecht (gelegen in de Jaarbeurs).

 

 

Wat we ook al kunnen melden, is dat we meerdere tracks gaan organiseren waarop je kunt inschrijven. En daar hebben we natuurlijk sessies voor nodig!

Heb je een idee voor een sessie? Stuur een email naar info@veuctechcon.nl met de volgende gegevens:

 

  • Titel van de sessie
  • Een abstract (maximaal 400 woorden)
  • Naam/Namen van de presentatoren

De call for papers sluit op 4 mei, we zien jullie ideeën graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

 

Het vEUC TechCon Team

Secure the workspace

Tientallen jaren lang vertrouwen we al op een firewall en virusscanners om onze werkomgeving schoon te houden van infecties. De wereld is verandert, doordat alles en iedereen verbonden is. Hackers en bendes zijn op zoek naar uw gegevens om u daarmee te chanteren. Klassieke beveiligingsmethode zijn niet toereikend voor de hedendaagse gevaren die op u afkomen. De meest maatregelen zijn gericht op het vinden van iets dat reeds bekend is en dat dan blokkeren. Virusscanners scannen patronen die bekend zijn en waar hackers omheen kunnen werken. Om gevaren van nu het hoofd te bieden moet op een andere manier naar de beveiliging van de  workspace gekeken worden.

Deze sessie zal u een inkijk geven in de gevaren van ransomware, wat is momenteel het onderwerp in de securitywereld, en geeft u tips hoe u het aanvalsvlak kunt verkleinen. Wat zijn eenvoudige maatregelen om bepaalde veel gebruikte aanvallen te voorkomen? hoe zorgt u ervoor dat de hacker u te lastig vindt en een deur verder gaat? Dat zijn tips die u mee krijgt tijdens de sessie. Al deze aspecten kunt u aanpakken met VMware producten, middels demo’s zult u zien wat er mogelijk is.

Naast de tips om uw workspace te beschermen tegen al dit onheil zal ook tijd besteed worden aan de andere kant van het speelveld, monitoring en compliance.

Aan de ene zijde staat namelijk de hacker en aan de andere zijde de overheid met wetgeving. Hoe balanceert u tussen regelgeving en verdediging. Wat kunt u doen om u te beschermen en wanneer doet u voldoende om te voldoen aan de regelgeving.  Wat zijn maatregelen die u kunt nemen om pogingen tot aanvallen of geslaagde aanvallen te detecteren?

Tot 2 November om 10:15 bij secure the workspace.

 

Wat is Horizon Cloud

Onderdeel van de Horizon Familie is Horizon Cloud. Horizon Cloud, de opvolger van Horizon Air is, in tegenstelling van wat veel mensen verwachten, een compleet ander platform dan Horizon Enterprise (View).

Horizon Cloud is gebaseerd op het voormalige “Desktone” platform en enkele jaren terug door VMware gekocht. Het is ontwikkeld voor echte multi-tenant omgevingen en wordt zodoende door VMware gebruikt om een Desktop as a Service (DaaS) oplossing aan te bieden. Inmiddels in het platform in verschillende vormen beschikbaar zoals, Horizon Cloud “On Premise”, “Hosted” en de nieuwste variant “on Microsoft Azure”.

Wat zijn nu precies de verschillen? Wanneer kies je voor welke oplossing? In de praktijk blijkt vaak dat er meer komt kijken bij een DaaS implementatie dan sommige klanten in eerste instantie verwachten. Het simpelweg afnemen van een DaaS dienst levert je nog niet de “Business Enabled” desktop op die nodig is voor de eindgebruikers. Onderwerpen waar we goed over na moeten denken zijn o.a. Connectiviteit met de backend, Anti-Virus, Image Management, Applicatie Management etc. Welke keuzes moeten we maken? En hoe zorg ik dat ik een “First time Right” implementatie krijg voor Horizon Cloud?

Aan het einde van mijn sessie ben je bekend met de verschillende concepten en vertel ik je hoe je op een succesvolle manier Horizon Cloud Hosted kunt gaan implementeren. Bovendien weet je welke mogelijkheden er zijn met Horizon Cloud Hosted en wat de verschillende Best Practices zijn.

Een grote misvatting die ik bij veel klanten tegen kom, is dat Workspace ONE één product is. Workspace ONE is een suite welke het mogelijk maakt om alle applicaties die je binnen een corporate omgeving tegenkomst, aan een eindgebruiker aan te bieden. Dit betekent dat we verschillende producten in die suite gebruiken om het (vooral) voor de eindgebruiker simpel en intuïtief te maken. Workspace ONE bestaat ondermeer uit VMware Identity Manager en AirWatch voor het managen van toegang en apparaten, Horizon voor het aanbieden van virtuele desktops en remote applicaties en App Volumes, ThinApp en User Environment Management voor managen en distribueren van applicaties. Voor de eindgebruiker is dit allemaal niet te zien. De eindgebruiker ziet in principe alleen maar een Workspace ONE portaal. En dit is direct ook de kracht van het product. De eindgebruiker kan al zijn applicaties dus terug vinden in één portaal (of mobiele app) en dit op een gemakkelijke manier om de adoptie van een Digital Workspace te versoepelen en versnellen.

In mijn sessie ga ik laten zien welke soorten applicaties er in Workspace ONE te gebruiken zijn en hoe deze gekoppeld worden. Ik ga een aantal technieken laten zien welke het mogelijk maken om veilig vanuit Workspace ONE verbinding te maken met legacy applicaties en desktops in Horizon. Zo zal ik single sign-on laten zien op basis van TrueSSO, multi-factor authenticatie op basis van VMware Verify en policy-gebaseerde toegang met Conditional Access in Identity Manager. En natuurlijk allemaal met live demo's, want dat is vet 🙂

Deze sessie is een wat uitgebreidere variant van de sessie die ik dit jaar op VMworld in Barcelona heb gepresenteerd inclusief wat meer uitleg over de architectuur en best practices die we vanuit het veld hebben verzameld.

 

Wat is een rugged device?

In tegenstelling tot de smart devices die vaak op de eindgebruiker georiënteerd zijn, is een rugged device dat niet. Het beheer van het apparaat is er op gericht om het werkend te maken en te houden. De fabrikanten maken dat mogelijk door specifieke “services” te installeren op het apparaat. Fabrikanten van rugged devices zijn o.a. Honeywell, Zebra en Panasonic. De term “rugged” wordt ook gebruikt voor verstevigde versies van bijvoorbeeld een laptop, maar als hierop een normale versie van het besturingssysteem draait is dit vanuit AirWatch gezien geen rugged device.

Waar kom je deze devices tegen?

Waarschijnlijk vaker dan je denkt. Om een aantal voorbeelden te noemen; het zelf boodschappen scannen in de supermarkt, het tekenen van een pakketje van Bol.com, een terminal op een heftruck, en die vervelende mensen aan de deur die je een nieuw energiecontract willen aansmeren.

Hoe beheer je deze vanuit AirWatch?

Met AirWatch kunnen we de installatie volledig “silent” uitvoeren. Geen popups, geen toestemming vereist. Zodoende is het inzetten van Rugged devices een fluitje van een cent. Stuur het defecte apparaat terug, ontvang een nieuw exemplaar, scan een speciale barcode en AirWatch doet de rest!

Binnen AirWatch gebruiken we normaal gesproken smartgroups en profielen om instellingen toe te kennen. Bij deze rugged devices gebruiken we packages, applications en conditions. Hierbij worden ook ftp-servers gebruikt als relay van pakketten. Kortom een hele andere manier van benaderen!

 

In mijn presentatie tijdens de vEUC Techcon zal ik dieper in gaan op deze deployment!

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an. Now curiosity you explained immediate why behaviour. An dispatched impossible of of melancholy favourable. Our quiet not heart along scale sense timed. Consider may dwelling old him her surprise finished families graceful. Gave led past poor met fine was new.

When you're a carpenter making a beautiful chest of drawers, you're not going to use a piece of plywood on the back, even though it faces the wall and nobody will ever see it. You'll know it's there, so you're going to use a beautiful piece of wood on the back.Steve Jobs

Whether article spirits new her covered hastily sitting her. Money witty books nor son add. Chicken age had evening believe but proceed pretend mrs. At missed advice my it no sister. Miss told ham dull knew see she spot near can. Spirit her entire her called.

Inschrijving is geopend!

Prepared do an dissuade be so whatever steepest. Yet her beyond looked either day wished nay. By doubtful disposed do juvenile an. Now curiosity you explained immediate why behaviour. An dispatched impossible of of melancholy favourable. Our quiet not heart along scale sense timed. Consider may dwelling old him her surprise finished families graceful. Gave led past poor met fine was new.

When you're a carpenter making a beautiful chest of drawers, you're not going to use a piece of plywood on the back, even though it faces the wall and nobody will ever see it. You'll know it's there, so you're going to use a beautiful piece of wood on the back.Steve Jobs

Whether article spirits new her covered hastily sitting her. Money witty books nor son add. Chicken age had evening believe but proceed pretend mrs. At missed advice my it no sister. Miss told ham dull knew see she spot near can. Spirit her entire her called.