Welke opties heb je in het integreren van Workspace ONE en Horizon?

Een grote misvatting die ik bij veel klanten tegen kom, is dat Workspace ONE één product is. Workspace ONE is een suite welke het mogelijk maakt om alle applicaties die je binnen een corporate omgeving tegenkomst, aan een eindgebruiker aan te bieden. Dit betekent dat we verschillende producten in die suite gebruiken om het (vooral) voor de eindgebruiker simpel en intuïtief te maken. Workspace ONE bestaat ondermeer uit VMware Identity Manager en AirWatch voor het managen van toegang en apparaten, Horizon voor het aanbieden van virtuele desktops en remote applicaties en App Volumes, ThinApp en User Environment Management voor managen en distribueren van applicaties. Voor de eindgebruiker is dit allemaal niet te zien. De eindgebruiker ziet in principe alleen maar een Workspace ONE portaal. En dit is direct ook de kracht van het product. De eindgebruiker kan al zijn applicaties dus terug vinden in één portaal (of mobiele app) en dit op een gemakkelijke manier om de adoptie van een Digital Workspace te versoepelen en versnellen.

In mijn sessie ga ik laten zien welke soorten applicaties er in Workspace ONE te gebruiken zijn en hoe deze gekoppeld worden. Ik ga een aantal technieken laten zien welke het mogelijk maken om veilig vanuit Workspace ONE verbinding te maken met legacy applicaties en desktops in Horizon. Zo zal ik single sign-on laten zien op basis van TrueSSO, multi-factor authenticatie op basis van VMware Verify en policy-gebaseerde toegang met Conditional Access in Identity Manager. En natuurlijk allemaal met live demo’s, want dat is vet 🙂

Deze sessie is een wat uitgebreidere variant van de sessie die ik dit jaar op VMworld in Barcelona heb gepresenteerd inclusief wat meer uitleg over de architectuur en best practices die we vanuit het veld hebben verzameld.